Şanlıurfa iş dünyası için Suriye kapısı aralanıyor!

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak ile birlikte Suriye Yatırım Ajansı Başkanı Ahmet Rawad Ramadan ile Şam’da bir araya geldi. Görüşmede, Suriye’deki yatırım fırsatları, planlanan organize sanayi bölgeleri ve Şanlıurfa iş dünyasının beklentileri ele alındı.

Şanlıurfa iş dünyası için Suriye kapısı aralanıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’den iş insanlarının da yer aldığı heyetle 63. Şam Uluslararası Fuarı kapsamında Suriye’nin başkenti Şam’da temaslarda bulunuyor.

 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuar kapsamında gerçekleştirilen ticaret heyetiyle iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Şam’daki temaslarda Suriye Yatırım Ajansı Başkanı Ahmet Rawad Ramadan ile gerçekleştirilen görüşmede, Türk firmalarının Suriye’ye yönelik yatırım ilgisi ve ülkedeki yatırım ortamının daha öngörülebilir hale getirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Kamune ve Serakib’de kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgeleri de görüşmenin önemli başlıkları arasında yer aldı. Söz konusu yatırımlarla üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması, Türk yatırımcıların Suriye’de daha etkin rol üstlenmesi amaçlanıyor. Suriye Yatırım Ajansının da yatırımcılarla ilgili kurumlar arasında kolaylaştırıcı bir rol üstlenmesi değerlendirildi.

“ŞANLIURFA YENİ DÖNEMDE ÖNEMLİ ROL ÜSTLENEBİLİR”

Toplantıya katılan iş insanları Suriye’ye yönelik yatırım planlarını ve beklentilerini aktarırken, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim de Şanlıurfa iş dünyasının taleplerini gündeme taşıdı.

Yetim, Şanlıurfa’nın üretim kapasitesi, coğrafi konumu ve Suriye pazarına yakınlığı nedeniyle iki ülke arasındaki yeni ekonomik dönemde önemli bir merkez haline gelebileceğine dikkat çekti. Kentin özellikle sınır ticareti, üretim, lojistik ve yatırım alanlarında oluşabilecek yeni fırsatlardan daha fazla pay almasının Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlayabileceği değerlendirildi.

Türkiye ile Suriye arasındaki ticaretin önümüzdeki dönemde büyütülmesi hedeflenirken, Ticaret Bakanı Bolat da iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması için adımlar atılacağını açıkladı. 2025 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği belirtilirken, Türkiye’nin Suriye’nin yeniden imarında özel sektör aracılığıyla daha etkin rol üstlenmesi de gündemde bulunuyor.

YETİM’DEN RAMADAN’A BAŞARI MESAJI

ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim, uzun yıllar Türkiye’de iş dünyasının içerisinde bulunan ve Türk yatırımcıların beklentilerini yakından tanıyan Suriye Yatırım Ajansı Başkanı Ahmet Rawad Ramadan’a yeni görevinde başarılar diledi.

Görüşmelerin, özellikle Şanlıurfa’nın Suriye ile olan ticari ve ekonomik bağlarının yeni dönemde daha da geliştirilmesi açısından önem taşıdığı ifade edildi. 

Şanlıurfa iş dünyası için Suriye kapısı aralanıyor!
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.